Informații despre execuție/ Case la Roșu/ Case la Gri/ Case la Cheie

📑🏠Acte necesare pentru construcția unei case:

     De la dorința de a avea o casă până la materializarea acesteia este un drum lung și uneori anevoios. Venim în ajutorul dumneavoastră cu câteva informații utile pentru a vă ușura munca și pentru a vă scuti de nervii făcuți pe drumuri și la cozile de la ghișee. Primul pas pe care trebuie să îl faceți pentru a ajunge mai aproape de îndeplinirea visului de a avea o casa este să obțineți actele necesare pentru demararea lucrărilor de execuție.

📄Actele necesare sunt:

➡️ Certificatul de Urbanism;

➡️ Studiul Geotehnic;

➡️ Proiectul Tehnic al Construcției (PTC);

➡️ Avizele și Acordurile de Amplasament;

➡️ Autorizația de Construcție.

    📃 Certificatul de urbanism conține informații privind caracteristicile construcțiilor ce pot fi executate pe un anume teren și actele necesare pentru construire. În general, informațiile specificate în certificatul de urbanism țin de: regimul de înălțime al construcției, cota de înălțime la cornișă, poziția viitoarei construcții, valoarea maximă pentru Procentul de Ocupare al Terenului (POT) și valoarea maximă pentru Coeficientul de Utilizare al Terenului – cele din urmă calculate ca raport între aria construită și aria lotului de teren.

Cum se obține un Certificat de Urbanism?

     Certificatul de Urbanism este emis de către primăria/sectorul sau mai exact, de către biroul de Urbanism al localității în aria căreia se află terenul pe care va fi amplasată construcția.

Actele necesare în vederea obținerii certificatului sunt următoarele:

➡️ Cerere tip;

➡️ Actul de proprietate;

➡️ Planuri topografice;

➡️ Cadastrale vizate în prealabil la Oficiul de Cadastru (planurile trebuie să fie la una din scalele 1:10000, 1:5000, 1:2000, 1:1000, 1:500);

➡️ Chitanța care face dovada plații taxei de eliberare a Certificatului de Urbanism.

Cât costă un Certificat de Urbanism?

     Taxa pentru eliberarea Certificatului de Urbanism este diferită pentru mediul urban și cel rural. Astfel, taxa pentru eliberarea Certificatului de Urbanism într-o zonă urbană se stabilește în funcție de suprafața de construire. Spre exemplu, pentru o suprafață de până la 150 mp inclusiv, taxa este de 4-5 lei și poate ajunge până la 10-12 lei pentru o suprafață cuprinsă între 751 și 1000 mp. În ceea ce privește suprafețele care depășesc 1000 mp, se vă achita o taxă în valoare de 12+0,01 lei/mp pentru fiecare mp peste cei 1000. În zona rurală, taxa de eliberare a Certificatului de Urbanism va fi de 50% din taxa stabilită pentru mediul urban.

Studiul Geotehnic

     În cazul construcțiilor de importanță redusă din zona rurală (cel mult P+1), nu este obligatorie realizarea unui astfel de studiu, însă este indicată pentru siguranța dumneavoastră. Construirea pe terenuri neavizate din punct de vedere geotehnic poate duce la pagube umane și materiale.

Ce este un Studiu Geotehnic?

     Studiul Geotehnic reprezintă o analiză complexă a condițiilor de teren și a capacității portante ale acestuia. Astfel, luându-se în considerare anumiți factori, se face o analiză cât mai precisă a fiecărui strat ce alcătuiește terenul de fundare, cu ajutorul unor relații matematice, iar în final se alege tipul de fundație cel mai potrivit.

Casă la Roșu

🏠Ce înseamnă o Casă la Roșu?

     Prin Casa la Roșu înțelegem executarea lucrărilor de infrastructură (subsol, fundație), suprastructură (pereți portanți, cadre, pereți de închidere, planșee) și structura acoperișului (șarpantă).

Realizarea unei Case la Roșu cuprinde:

➡️ Organizarea șantierului;

➡️ Săpătură fundației (care se realizează prin săpătură mecanizata sau săpătură manuala în funcție de teren);

➡️ Turnarea betonului mort;

➡️ Montaj fier beton;

➡️ Executarea stâlpilor;

➡️ Executarea hidroizolației;

➡️ Realizarea zidăriei exterioare, interioare și a planșeelor;

➡️ Realizarea structurii din lemn a acoperisuli/realizarea terasei.

Termenul de execuție al unei Case la Roșu

     Firma SC ADI CONSTRUCT LTD realizează Case la Roșu în termen de 30 - 90 de zile în funcție de suprafață construita. Aceste termene sunt stabilite în urma analizei Proiectului de Construcție autorizat și sunt trecute în contractul de Execuție.

Prețul unei Case la Roșu

     Firma noastră execută Case la Roșu cu materiale premium de la furnizori proprii sau cu materialele beneficiarului.

     Avantajul în realizarea unei Case la Roșu (manoperă+materiale) este acela al calității. Toate materialele noastre sunt din gama premium. Gama premium nu înseamnă neapărat ce este mai scump. Gama premium înseamnă cea mai buna calitate și garanție pe termen lung.

     Sfatul nostru este să nu faceți rabat de la calitate, iar dacă doriți ca execuția casei să se efectueze cu materialele alese de dumneavoastră să optați pentru cele de calitate înalta chiar dacă prețurile lor sunt mai ridicate.

    ‼️Colaboarerea cu noi se va ridica la nivelul așteptărilor dumneavoastră. În conformitate cu standardele și normele în vigoare, societatea noastră dispune de echipe formate din persoane foarte bine pregătite în domeniu.

Casă la Gri

🏠Casa la Gri are în plus față de Casa la Roșu:

➡️ Termoizolație / hidroizolație;

➡️ Acoperiș cu sistemul complet;

➡️ Finisaje pereți interioare / exterioare (fară lavabil, parchet, gresie, faianță, etc);

➡️ Instalații electrice (fară interupatoare, prize, obiecte luminoase);

➡️ Tâmplărie exterioară (geamuri).

Termenul de execuție al unei Case la Gri

     Firma SC ADI CONSTRUCT LTD realizează Case la Gri în termen de 40 - 90 de zile în funcție de suprafata construită. Aceste termene sunt stabilite în urma analizei Proiectului de Construcție autorizat și sunt trecute în Contractul de Execuție.

Prețul unei Case la Gri

     Firma noastră execută Case la Gri cu materiale premium de la furnizori proprii sau cu materialele beneficiarului. Avantajul în realizarea unei Case la Gri (manoperă+materiale) este acela al calității. Toate materialele noastre sunt din gama premium. Gama premium nu înseamnă neapărat ce este mai scump. Gama premium înseamnă cea mai buna calitate și garanție pe termen lung.

     Sfatul nostru este să nu faceți rabat de la calitate, iar dacă doriți că execuția casei să se efectueze cu materialele alese de dumneavoastră să optați pentru cele de calitate înalta chiar dacă prețurile lor sunt mai ridicate.

    💰 Casa la Gri este ideală pentru a fi dată spre vânzare. Viitorii proprietari își pot amanaja casa după bunul plac (gresie, faianță, parchet, lavabil, tâmplărie interioară, etc.)

Casă la Cheie

    🏠🔑Casă la Cheie înseamnă Casă la Roșu cu toate finisajele

➡️ Interioare (gresie, faianță, parchet, lavabil);

➡️ Exterioare (tâmplărie, tencuieli, învelitoare acoperiș);

➡️ Instalații electrice (prize, întrerupătoare);

➡️ Instalații sanitare (chiuveta, robineți, cada/cabina, wc, bideu);

➡️ Tâmplărie interioară (uși);

➡️ Instalații termice (centrală, calorifere, încălzire în pardoseală).

Termenul de execuție al unei Case la Cheie

     Firma SC ADI CONSTRUCT LTD realizează Case la Cheie în termen de 60 - 120 de zile în funcție de suprafața construită. Aceste termene sunt stabilite în urma analizei Proiectului de Construcție autorizat și sunt trecute în Contractul de Execuție.

Prețul unei Case la Cheie

     Firma noastră execută Case la Cheie cu materiale premium de la furnizori proprii sau cu materialele beneficiarului. Avantajul în realizarea unei Case la Cheie (manoperă+materiale) este acela al calității. Toate materialele noastre sunt din gama premium. Gama premium nu înseamnă neapărat ce este mai scump. Gama premium înseamnă cea mai buna calitate și garanție pe termen lung.

    ‼️Colaboarerea cu noi se va ridica la nivelul așteptărilor dumneavoastră. În conformitate cu standardele și normele în vigoare, societatea noastră dispune de echipe formate din persoane foarte bine pregătite în domeniul construcțiilor și al finizajelor interioare.

Renovări și amenajări interioare

    🪜Amenajările interioare presupun decorarea caselor, spațiilor comerciale, birourilor și a oricărui interior. De obicei, interioarele sunt locurile în care ne petrecem cel mai mult timp, astfel că, acest spațiu trebuie să ne ofere confort și o senzație plăcută.    

     Dumneavoastră veniți cu idei, noi le completăm cu ajutorul arhitecților și designerilor interiori experți cu care colaborăm, apoi le punem în practică.

     De-a lungul timpului, aceste aspecte ne-au făcut remarcați în ochii clienților noștri, persoanele cu care colaborăm îndreptându-se mereu spre lucrul bine făcut la termenul stabilit. Acoperim o gamă largă de lucrări și finisaje interioare de la A la Z, astfel că, vă scutim de stresul căutării persoanelor potrivite pentru fiecare operațiune în parte.

Renovări și amenajări exterioare

    ‼️Firma noastră tratează lucrurile cu seriozitate.

   Lucrările exterioare sunt foarte pretențioase, deoarece sunt expuse la mulți factori exteriori care grăbesc procesul de degradare. Aceste lucrări trebuie executate corect și cu materiale de calitate înaltă. În cazul în care doriți să lucram cu materialele noastre, ne asumăm responsabilitatea pentru execuția și calitatea lucrării. Ne străduim ca fiecare lucrare să arate exemplar, până la cel mai mic detaliu, iar clientul nostru să fie satisfăcut de munca noastră și mulțumit de investiția făcută.👷🏼‍♂️

Cel mai bun raport preț-calitate

     Mediul online ne conferă posibilitatea de a lucra eficient și ne ajută să formăm echipe specializate pentru fiecare etapă a construcției în parte, permițându-ne să oferim prețuri competitive, chiar și în condițiile în care pentru fiecare Contract de Execuție și angajat se plătesc taxe.

    👩🏽‍💻 🧑🏽‍💻Spre deosebire de competitorii noștri, noi ne facem marketing-ul intern. O parte din asociații firmei noastre fiind specialiști în marketing, iar doi dintre ei încă lucrând în cadrul unor agenții de marketing online prestigioase din Silicon Valley (nucleul marketing-ului online). Astfel că, beneficiem de servicii de promovare superioare, față de cele oferite de agenții, la un cost mult mai mic. Aceste aspecte se reflectă în prețul final oferit beneficiarului.

Implicații

    🙌🏽 Principalul nostru scop este acela de a ne folosi experiența și resursele pentru a vă oferi cea mai bună sursă de informații în vederea execuției sau reabilitării unei case. Acest site este un mijloc de informare nu o sursă de profit, astfel că, la noi pe site nu veți găsi reclame sau ferestre care să vă invadeze spațiul vizual. Toate articolele noastre sunt scrise într-un limbaj simplu și reprezintă răspunsuri la cele mai frecvene întrebări adresate de către potențialii noștri clienți.

Garanția calității

    Garanția lucrărilor noastre este dată în primul rând de simțul de răspundere cu care executam, iar în al doilea rând, de experiența în domeniu care face diferența dintre o lucrare conform standardelor de siguranță și calitate stabilite în contract și o lucrare în care compromisurile devin regulă.

⏳Contractele noastre oferă o garanție de minumum 25 de ani pentru structura de rezistență.

    Beneficiarii care lucrează prin bancă (80% dintre lucrările noastre) folosesc un sistem de garanție introdus forțat de către bancă. În aceste cazuri, lucrăm doar cu fondurile noastre, banca făcând plata în urma unei expertize din partea unui evaluator profesionist. Nu ne-am confruntat niciodată cu situația în care banca a refuzat o plată.

    Garanția intră în vigoare atunci când lucrarea este efectuată și este girată de minimum patru părți (toți pot fi trași la răspundere penal): constructorul (noi), dirigintele de șantier, proiectantul și reprezentantul autorităților locale. Dacă lucrați cu banca, responsabil devine și evaluatorul băncii.

Share this page