Stiri / Noutati despre lumea constructilor

Consultanță în construcții

   Înainte de realizarea oricărui tip de proiect (construcție casă, amenajări interioare, renovări) este bine să adunați cât mai multe informații din domeniul respectiv pentru a lua cea mai bună decizie.

   De aceea vă invităm să ne vizitați la sediu, unde, împreună cu specialiștii noștri în domeniu, vom încerca să vă ajutăm în luarea celei mai bune decizii.

    Prin consultanță în construcții se întelege efectuarea unor investigații care cuprind toate etapele, începând de la proiectare și până la finalizarea lucrării.

    Avantajele consultanței în construcții

    Folosirea serviciilor de consultanță în construcții duc la optimizarea timpului de execuție și reducerea cheltuielilor, prin:

  • definirea clară a etapelor necesare lucrării
  • stabilirea timpilor de execuție
  • stabilirea tehnologiilor necesare
  • estimarea corectă a materialelor

Servicii de consultantă în construcții

  • Consultanță pentru realizarea proiectului
  • Depunere documentaţii şi urmărirea acestora
  • Management şi administrarea lucrării
  • Verificarea materialelor de construcţii
  • Servicii de supervizare în timpul execuţiei lucrărilor
  • Verificarea calităţii lucrărilor

Case din lemn / Case pe structura metalica

May. 1, 2017

Ce include prețul unei construcții dn lemn, pe structură ușoară?

O casă din lemn pe structură ușoară se construiește direct la șantier, din grinzi de lemn. Odată ridicat scheletul, pereții sunt umpluți cu izolație și placați (în general cu plăci OSB). Acest tip de casă este cea mai ieftină soluție la cheie din catalogul nostru însă și cea mai puțin durabilă. Durata reală de viață a unei astfel de case (întreținută corespunzător) este de maxim 30 de ani.

În paragrafele de mai jos ne-am propus să descriem foarte sumar fiecare componentă a acestui tip de casă. Pentru a vedea o descriere detaliată, vă invităm să citiți articolul dedicat acestui subiect făcând click pe link-ul de mai jos:

Ce include prețul caselor din lemn, pe structură ușoară – lucrări și materiale
Case din Lemn, Structură Ușoară – Fundația

Marele avantaj al caselor din lemn pe structură ușoară este acela că fundația poate fi foarte subțire și implicit mai ieftină. În prețul de pe site am luat în calcul o fundație normală, bugetată la 60€/mp, însă costul acesteia poate scădea semnificativ odată cu complexitatea casei.
Case din Lemn, Structură Ușoară – Pereții

Pereții acestui tip de casă sunt construiți pe loc (la șantier) și pot fi izolați cu orice dorește beneficiarul. În prețul afișat pe site am luat în calcul o izolație calitativă, din vată minerală. Și placarea pereților rămâne la aprecierea clientului. Se poate opta o placare cu OSB+gips-carton, mai calitativă sau o placare direct cu gips-carton, mai ieftină.
Case din Lemn, Structură Ușoară – Acoperișul

Acoperișul caselor din lemn, pe structură ușoară, este foarte similar cu cel al caselor din cărămidă, fiind construit pe loc, la șantier. Materialul principal din care va fi construit este lemnul de construcții, un material ieftin dar rezistent. Prețul afișat la noi pe site include acoperișul complet (cu învelitoare și folie anti-condens).
Case din Lemn, Structură Ușoară – Tâmplărie, Instalații, Finisaje

Ferestrele și ușile se montează cu ușurință iar instalațiile se trag foarte ușor având în vedere că acest pas se realizează atunci când pereții încă sunt ”goi” (adică nu s-au umpltut cu izolație).
Ce include prețul unei construcții dn metal, pe structură ușoară?

Casele din metal sunt alternativa durabilă a caselor din lemn. Deși mai scumpe decât casele din cărămidă, caslee din metal au o rezistență mai mare la cutremure datorită flexibilității lor. Deci dacă plănuiți să construiți într-o zonă cu risc ridicat de seism, cea mai bună variantă este să ridicați o casă pe structură metalică ușoară.

Am descris sumar, în paragrafele de mai jos, elementele principale ale unei construcții din metal, pe structură ușoară. Totuși, pentru a afla mai multe informații și pentru a vedea o listă cu materialele folosite, vă sfătuim să citiți articolul dedicat acestui tip de construcție făcând click pe link-ul de mai jos:

Ce include prețul caselor din metal pe structură ușoară – lucrări și materiale
Case din Metal, Structură Ușoară – Fundația

Fundația caselor din metal este la fel de solidă ca și în cazul caselor din cărămidă, de aceea și costul acestor case este mai ridicat.
Case din Metal, Structură Ușoară – Pereții

Pereții caselor din metal se montează pe loc (la șantier) și sunt lăsați în faza de schelet până când se finalizează instalațiile. Apoi ei sunt ”umpluți” cu straturile de izolație termică și placați cu OSB. Izolația termică inclusă în prețul afișat pe site-ul nostru este de tip multi-strat, având la bază vată minerală.
Case din Metal, Structură Ușoară – Acoperișul

Acoperișul caselor din metal este construit pe loc, din cadre de metal. Fiind metalic, are o rezistență foarte mare. Alternativ, acoperișul poate fi construit din lemn, pentru a reduce costurile însă nu este indicat.
Case din Metal, Structură Ușoară – Instalații, Ferestre și Finisaje

Instalațiile caselor din metal se trag direct prin structura casei, ferestrele se montează în cadrele pregătite anterior iar finisajele sunt identice ca la casele din cărămidă. Aspectul final al unei case din metal nu este deloc diferit de unul al unei case din cărămidă sau din lemn.

Renovari si amenajari interioare

Oferim consultanta si ajutor in amenajarea locuintei Dvs.

    Atunci cand te muti la o casa noua, practic incepi o viata noua. Casa in care locuiesti spune multe despre tine si personalitatea ta. De fapt, se poate spune ca locuinta ta, este o fereasta prin care ceilalti iti pot observa caracterul. Dezorganizarea intr-un spatiu de locuit, creaza anxietate si iti impune limite in finalizarea anumitor sarcini.

    O casa nu este doar locul in care dormi dupa programul de la birou. Casa ta, este regatul tau, caminul in care locuiesti, in conditii de siguranta si stabilitate, unde te relaxezi, te regasesti, unde construiesti si consolidezi relatii.

    O casa bine pusa la punct, iti confera o stare generala de bine si de prosperitate.

    De aceea, noi va ajutam sa va amenajati adecvat spatiul dvs. de locuit, care trebuie sa fie conform cu nevoile dvs si personalitatii celor care locuiesc in acelasi spatiu.

    Gandul ca trebuie sa ne mutam, ne lasa de obicei o senzatie de stres general. De aceea pentru a nu va rapi din timpul dvs si pentru ca dvs sa fiti linistiti, ne ocupam noi.

Pliant promovare

Contractanții vor fi obligați să își plătească furnizorii și subcontractanții

11.11.2016

Autor: G.S.

   Contractanţii vor fi obligaţi ca la predarea lucrării să facă dovada plăţii către subcontractanţi şi furnizori. În caz contrar, autoritatea contractantă va efectua plata direct către aceştia, indiferent dacă a fost, sau nu, solicitată efectuarea plăţii directe.

    Aceasta conform unei propuneri legislative depusă săptămâna aceasta în Senat de către un grup de parlamentari.

    În conformitate cu art.218 din Legea 98/2016, autoritatea contractantă efectuează plăţi corespunzătoare părţilor din contract îndeplinite de către subcontractanţi propuşi în ofertă, dacă aceştia solicită, pentru servicii, produse sau lucrări furnizate contractului.

    Inițiatorii susțin că noile prevederi vor proteja furnizorii şi subcontractanţii care nu îşi exprimă această opţiune în momentul contractării, iar autoritatea contractantă va trebui să efectueze plata către aceştia, indiferent de existenţa unei solicitări iniţiale, în condiţiile în care contractantul nu a făcut dovada plăţii la predarea lucrării.

   Protejarea furnizorilor şi subcontractanţilor se extinde şi în contextul rezilierii contractului din vina contractantului.

   Promotorii legii adaugă faptul că în condiţiile rezilierii contractului din vina contractantului, autoritatea contractantă va efectua plata pentru lucrările efectuate de subcontractant, direct acestuia, sub condiţia ca lucrările să fi fost efectuate în conformitate cu cerinţele contractului.

    Aceste prevederi se aplică şi furnizorilor care au livrat produse pentru realizarea obiectivului contractului, decontate în limita valorii maxime prevăzute în contract pentru produsele respective.

     Propunerea legislativă depusă la Senat vizează completări la Legea nr.98/2016 privind achiziţiile publice.

Greșeli de evitat în amenajarea dormitorului de la mansardă

Greseli de evitat in amenajarea dormitorului de la mansarda – În mod frecvent, podul este privit ca un spaţiu care poate fi mansardat, dar compartimentarea lui optimă nu este luată în calcul foarte serios. Află câteva secrete pentru a-ţi amenaja corect zona de dormitor din pod.

mansardă, patul matrimonial nu trebuie amplasat sub grinzile șarpantei, dacă aceasta nu este supraînălțată – vei da cu capul de tavan când te trezești. Vezi în imagine cât de înală este zona din spatele patului. OPEN SPACE-UL mansardei ridică foarte multe probleme la amenajarea unei locuințe permanente. Zona alocată dormitorului – de cele mai multe ori – este neglijată pentru că prima dată este structurat livingul, central, sub coama acoperișului, iar mai apoi, în spațiul care rămâne în zona îngustă, la îmbinarea grinzilor cu podeaua, se fac dormitoarele; este cel mai des întâlnit tip de compartimentare care, deși este privit mai nou ca o regulă, este total greșit din punct de vedere practic și vizual, cât și ca impact asupra sănătății noastre. Acele zone înguste și întunecoase, dacă nu au fost supraînălțate, pot favoriza, în timp, stări de claustrofobie sau boli alergice din cauza prafului care se poate aduna sau a umezelii provocate de condensul respirației din timpul nopții.  gândește zonele de colț drept spații de depozitare pe care să le concepi cu dulăpioare realizate pe comandă (croite la dimensiunea și înclinația grinzilor) sau cu pereți din gips carton prevăzuți cu ușă de acces spre zona efectivă de depozitare – caz în care este obligatorie aerisirea și igienizarea cât mai des. Patul amplasează-l mai departe de grinzi, poate fi și spre centrul zonei alocate dormitorului sau cu tăblia spre peretele cel mai înalt care delimitează dormitorul de restul mansardei. Capătul patului dinspre picioare poate fi într-o zonă îngustă, dar de peste 120 cm.

Sursa 

Articol apărut în revista Casa și grădina Text: Mihaela Radu Foto: Huelsta Studio, Contura, KSL – living

Share this page